Fara Violenta in Scoli

 

   Spune intamplarea ta!
 

 
Inscrie-te ca voluntar
Sondaje
Sondaj 1

Gestionarea cazurilor de violenta din scoli. ...

Sondaj 2

Sunteti multumiti de cum s-au rezolvat problemele pe care le-ati sesizat directorilor de scoli sau inspectoratelor scolare?                            ...

SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI EDUCATIEI

SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI EDUCATIEI

 

            In ZIARUL FINANCIAR din data de 14.10.2014 economistul sef al BNR spunea “Principalul motiv pentru care Romania nu se poate dezvolta este educatia”. “Romanii au cea mai proasta educatie din Europa” , dar acest lucru il stiti foarte bine pentru ca sunteti implicat de ceva timp in asa zisul act de educatie din Romania.

            Avem cel mai prost sistem de invatamant, unul bazat fara nici o noima, pe acumulari imense de informatie. Tot sistemul se lauda cu cei cativa olimpici, dar pentru cei 50% dintre elevii care nu iau bacalaureatul nu isi asuma nimeni raspunderea.

            PROBLEMA INVATAMANTULUI ROMANESC NU SUNT BANII, CI OAMENII! Va spun asta pentru ca spuneti mereu ca nu sunt bani. La examenul pentru ocuparea posturilor de conducere din inspectorate, din 207 “candidati” au promovat 80 (optzeci), iar profesorii isi iau examenele tot vreo 50%.

            Tot ce urmariti este sa va vindeti manualele alternative, cartile de colorat si alte carti, pe care le indesati cu forta copiilor si parintilor. POATE DE ACEEA NU DATI COPIILOR MANUALELE GRATUITE LA CARE AU DREPTUL PRIN LEGE.

            Ati introdus o prevedere in regulament, cum ca profesorii pot sa isi aleaga manualele alternative, creandu-va astfel portita legala ca sa va vindeti cartile. Faptul ca spuneti ca nu sunt obligatorii este o gogoasa, au grija cadrele didactice sa devina obligatorii. Ii puneti pe parinti sa semneze niste tabele cum ca ei isi doresc aceste manuale, carti, etc. iar pentru acest lucru va folositi si de anexele (administratiei scolilor) care se numesc asociatii de parinti si care nu au nici o legatura cu interesul copiilor.

            Negustorilor !!! Dati copiilor din ciclul primar si gimnazial o multime de teme si de o complexitate mai mare decat este necesar. Dati o multime de teme de lucrat in vacante (si spuneti ca cine vrea, dar insistati si pe deasupra le promiteti si cate un 10) si bineinteles, pentru acest lucru, le vindeti cartile si manualele. Ii aveti pe cei de la asociatiile de parinti, care in sedintele cu parintii, cer manuale si teme cat mai multe derutand astfel parintii care nu sunt la curent cu aceste practici (exista vreo intelegere prealabila intre profesori si asociatiile de parinti?). Spuneti ca lucreaza cine vrea dar daca nu lucreaza ii persecutati intr-un milion de feluri, asta ca sa nu mai indrazneasca sa nu isi mai faca temele de vacanta, adica sa va cumpere cartile si manualele. Temele multe mai au un scop: sa inveti acasa ce trebuia sa inveti la scoala. Copiii stau 4-7 ore la scoala, le dati teme de 3-5-6 ore, dupa care trebuie sa ii ducem la meditatii!!! Nemaiavand timp sa isi completeze educatia sau sa faca vreun sport si ne miram ca avem copii grasi, cocosati de la greutatea ghiozdanelor. Si care pe deasupra mai capata si repulsie fata de scoala.

COMERCIANTILOR !!! NEGUSTORITI VIITORUL COPIILOR. Acum va numiti “Scoala Shopping Center”. Ii stiti pe cei care strang bani pentru tot comertul evazionist din scoli? Nimeni nu stie nimic, nici Ministerul Educatiei, nici Inspectoratele, nici Politia, nimeni.

            O alta problema ar fi ca li se repeta copiilor obsesiv “nu fi paracios, nu fi paracios”, probabil pentru a nu afla parintii de lucrurile grave care se intampla in scoli (batai, umiliri si uneori violuri).

            Atunci cand un parinte are o problema (referitoare la copil bineinteles) inclusiv referitoare la violentele din scoli, sariti la el cu un comportament agresiv pentru a il intimida sau puneti asociatia de parinti, sa il intimideze si sa il faca sa renunte (apropo, va garantez ca statisticile pe care le aveti referitoare la violenta in scoli, sunt o gluma proasta).

 

            Scoala nu pregateste in nici un fel copiii pentru viata care urmeaza dupa terminarea ei. Acum veti iesi la ziare si la televiziuni si veti spune ca nu este adevarat. Nu va crede nimeni.

            Culmea culmilor este ca ducem la scoala, la varsta de 6-7 ani, niste copii deosebiti, o spun fara nici o retinere.

 

 

 

 

 

 

 

Va dispretuiesc,

Cristian Marculescu

 

 

 

 

 

Daca vreo asociatie de parinti nu se incadreaza in tiparul acestei scrisori inseamna ca nu se face referire la ea.

            Aceasta scrisoare nu se adreseaza acelor cativa dascali si acelor putini profesori pe care ii avem in sistemul de invatamant si carora le multumesc.